Sammen for å hjelpe Anna | Hjemmebest

Sammen for å hjelpe Anna

Anna illustrasjonsbilde

En vindfull og kjølig fredag ettermiddag besøker Malin fra Boots HomeCare og vi fra HjemmeBest, «Anna» og hennes mor Fatima. «Anna» er sterkt funksjonshemmet og har vedtak på brukerstyrt personlig assistanse (BPA) 84 timer i uken.

Vi slår vi oss ned i stua for å snakke litt sammen. Malin spør hvilke typer medisinsk forbruksmateriell «Anna» bruker i dag og hva moren føler er utfordrende. Hun forteller at riktig ernæring er viktig siden «Anna» veier lite og må gå opp i vekt. Heldigvis spiser hun vanlig mat som er most, og moren bruker i dag blant annet mandelsmør og proteintilsetninger i maten.

Nok ernæring?

Siden ernæring er viktig for «Anna» har moren satt seg godt inn i hva som kan være bra for datteren. Malin supplerer med informasjon og forteller om et ernæringspulver som kan blandes i vanlig mat. Dette vil gjøre hverdagen enklere for assistentene, og Fatima kan føle seg trygg på at datteren får i seg nødvendige vitaminer og mineraler. Malin kan også undervise og veilede assistentene.

«Anna» har ikke vedtak og resept på næringsmidler i dag og har heller ikke tidligere fått noe informasjon om at medisinsk ernæring kan dekkes på blå resept. Malin og Fatima blir enige om at det første de må gjøre er å kontakte fastlegen slik at en søknad blir sendt inn. Når vedtaket er godkjent vil Malin lage en startpakke med ulike smaker og varianter av næringsdrikkene.

Boots apotek HomeCare

Malin er distriktsykepleier og produktspesialist i Boots HomeCare. Hun og de andre sykepleierne rundt i landet reiser ofte på hjemmebesøk. De er som regel 1 – 2 ganger hos brukeren for å kartlegge utfordringer og tilpasse utstyr og produkter. Boots HomeCare tilbyr varene levert hjem på døren, og målet er å kunne tilby alt kunden trenger innenfor forbruksmateriale på blåresept og andre apotekvarer.

I tillegg til ernæring jobber sykepleierne i HomeCare også mye med stomi, inkontinens, kateter, sår, diabetes og kompresjon.

Vi i HjemmeBest Personlig Assistanse synes det er veldig fint å ha et samarbeid med Boots HomeCare, og dermed kunne gi dette tilbudet til våre brukere. Vi ser i mange tilfeller at det er vanskelig å orientere seg og det er mange som ikke vet at næringsdrikker kan dekkes på blå resept. Med Boots HomeCare på laget kan hverdagen bli litt enklere for våre kunder!!

Hvis du ønsker mer informasjon eller å avtale et hjembesøk, ta kontakt med oss på telefon 4005 4007 eller e-post post@hjemmebest.no

Følg og lik oss på sosiale medier: